Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Vielse

En vielse er en både festlig og glædelig dag. Dejligt, at I har valgt at blive viet! Vi håber, at I får en skøn dag. Der er mange ting, som skal planlægges.

Sådan gør I:

1. Ring først på 21 72 71 73 eller mail via sikker formular til sognepræst Niels Lassen i god tid før brylluppet og forhør om tidspunkt for vielsen. Derpå sender I via sikker formular   dette link med jeres fulde navn, cpr.nr og vielseskirke og vielsestidspunkt samt fulde navn og adresse på to vidner til vielsen til Niels Lassen. Først når de oplysning er modtaget af Niels Lassen,  er vielsen bestilt.

2. Ægteskabserklæring

Når I vil giftes, skal I søge om det på borger.dk. Det gør I ved at udfylde en ægteskabserklæring fra den kommune, som I begge eller den ene af jer bor i. Hvis I ikke har mulighed for at betjene jer selv på nettet, kan I få hjælp i kommunens borgerservice eller på biblioteket. Ønsker du/I navneændring i forbindelse med vielsen, så skal I ansøge om det på borger.dk. Når I har modtaget prøvelsesattesten i jeres e-boks, videresender i den til sognepræst Niels Lassen via sikker formular

3. Vielsessamtale

Kontakt I god tid præsten, der skal vie jer for aftale om en samtale. Til samtalen gennemgås forløbet af vielsen, hvad en vielse er og vi aftaler salmer. Liturgien er beregnet til 4 bryllupssalmer. Find eksempler på bryllupssalmer her. Derudover taler vi om jer og om det at være gift samt, hvad brudeparret i øvrigt har behov for at tale med præsten om.

3. I god tid før brylluppet

- Kirkepynt aftales i god tid med graveren ved bryllupskirken.

 

Fotografering

Der må kun være én fotograf tilstede under vielsen! Der må ikke tages billeder ud i kirkerummet.