Dødsfald

Dødsfald anmeldes

Umiddelbart efter et dødsfald skal en læge skrive en dødsattest. Hvis dødsfaldet er sket hjemme, er det afdødes egen læge eller en lægevagt, der skriver dødsattesten. Sker dødsfaldet på et sygehus, vil det være en læge derfra. Lægen anmelder dødsfaldet til Sundhedsstyrelsen.

Et dødsfald skal anmeldes til kirkekontoret eller sognepræsten i det sogn, afdøde hørte til, senest to dage efter dødsfaldet. Som pårørende kan du selv anmelde dødsfald på borger.dk.  Reglerne gælder uanset afdødes trosretning, eller afdøde ikke var medlem af folkekirken.

Kirkekontoret sørger for at give besked om dødsfaldet til de øvrige offentlige myndigheder, blandt andet skifteretten og folkeregistret.

Pårørende kan vælge selv at stå for det praktiske omkring anmeldelse af dødsfald og begravelse, eller de kan træffe aftale med en bedemand, om hvilke ting, han skal ordne.

Begravelseshandling aftales

- Gennem bedemand eller direkte kontakter de efterladte præsten for at beramme begravelsen eller bisættelsen og aftale forløbet i detaljer, herunder begravelsestale og salmer, og graveren angående det praktiske, herunder pyntning af kirken og spørgsmål om gravsted.

Begravelsessalmer

-  Her er eksempler på salmer. Der skal bruges fire og er det en begravelse yderligere en ved graven. Klik her.

Hvad skal du være opmærksom på som efterladt til afdøde?

Folkekirken.dk har udarbejdet en oversigt over gode råd og anvisninger som du kan følge når et familiemedlem, god ven eller kollega dør. Find de ti råd her.

Mindesammenkomst

Der er mulighed for at leje sognesalen til begravelseskaffe/mindesammenkomst. Se mere om hvordan du gør her.