Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Dåb

Bestilling

I den aktuelle gudstjenesteliste kan I se, hvornår der er gudstjeneneste. Ring eller mail dernæst til sognepræst Niels Lassen på tlf. 21 72 71 73 og spørg om det er muligt med dåb til den gudstjeneste, som I ønsker. Aftal samtidig en dåbssamtale med præsten.
Derpå sender I denne angivelse af barnets cpr.nr., barnets fulde navn, dåbstid, dåbskirke samt fulde navn og adresse på fadderne og send til sognepræst Niels Lassen via  sikker formular .

Vejledning

Navn
Et barn skal have et navn inden det bliver 6 måneder. Er du i tvivl om et navn, kan du læse mere om navne og navneregler på borger.dk.

Faddere
Et barn skal have mindst 2 og højst 5 faddere. Fadderne skal være døbt med den kristne dåb, de må ikke have tilsluttet sig et ikke-kristent trossamfund, og de skal have nået konfirmationsalderen. Mindst to skal være myndige. Fadderne skrives ind i den elektroniske kirkebog med navn og adresse.

Dåbsdag
Alle dåb foregår som udgangspunkt i forbindelse med gudstjenesterne i kirkerne på søn- og helligdage. 

Mulighed for lørdagsdåb
I bunden af siden kan du se, hvornår vi næste gang har dåb en lørdag.

Kirkerne har to faste dåbssalmer: 448 Fyldt af glæde over livets under (melodi: Egil Hovland). Samt salme 674 Sov sødt, barnlille  – vers 2 og 7.

Fotografering
Der må kun være én fotograf pr. barn i kirken. Der må ikke tages billeder ud i kirkerummet!

Folkekirkens Dåbshilsen
Hvert barn, der bliver døbt i en af kirkerne, får en dåbspakke med forskelligt materiale om denne begivenhed eller en børnebibel. I pakken er der en dåbsplakat, en CD+sanghæfte med titlen: “Solen begynder at gløde”, et trækors udført i oliventræ, en billedbog, en forældrevejledning, magasinet “Immanuel”, en hilsen til faddere og en hilsen til barnets bedsteforældre.

 

Voksendåb
Ønsker du at indtræde i folkekirken, skal du døbes. Denne handling aftales med præsten. I stedet for faddere skal du vælge to dåbsvidner.
Har du tidligere været medlem af folkekirken, skal du ikke døbes igen.

 

 

Hjemmeside om dåben
Find flere oplysninger om dåben, dens historie og betydning. Læs om 31-årige Kærne og 58-årige Steen, der blev voksendøbt.

Find siden her: https://www.folkekirken.dk/livets-begivenheder/daab

 

Dåbsgudstjeneste

Der er ingen begivenheder.